Cast


Gemma van Eck - Cast Vergeet mij niet Theater
Gemma van Eck

“Naar het theater gaan, dat is pas echt uitgaan! Daar hoort een bepaalde stijl en klasse bij die ik ook graag zelf wil uitstralen. Daardoor haal je de mensen even uit hun eigen wereldje. Op die manier kunnen ze ook hun eigen grenzen verleggen en op een leuke manier wordt hen dan de spiegel voorgehouden. Dat is nou het mooie van theater, alles komt samen in stijl en vooral… verwondering.”

Zangeres/songwriter/actrice Gemma van Eck werd op 5 februari 1957 geboren in Diepenveen.

Als actrice debuteert ze in 1978 in de film ‘Dokter Vlimmen’, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Peter Faber en Monique van de Ven.

In dezelfde periode maakt Gemma haar televisiedebuut. Samen met Marnix Kappers presenteert ze voor de TROS de serie ‘De laatste ronde’. Dat levert haar een uitnodiging op om in 1978/1979 mee te gaan werken aan de theaterproductie ‘Showtime’ van Mini & Maxi.

Haar zangkwaliteiten zijn in 1979 voor sterrenproducer Peter Koelewijn reden om rond Gemma  de meidengroep ‘Babe’ te formeren. Met ‘Babe’ haalt Gemma van Eck veelvuldig de hitlijsten, met hits als ‘The drunken sailor’, ‘Never listen tot a bouzouki player’ en ‘Please me please do’. Ze treedt tot eind 1981 talloze malen op in Nederland, Duitsland, België, Polen, Korea, Indonesië en Libanon.

In het theater schitterde Gemma vanaf 1987 in producties als ‘Me And My Girl’, ‘All Shook Up/Love Me Tender’ en staat ze bijna drie jaar lang op de planken met Toon Hermans.

Meer informatie over Gemma van Eck vindt u op www.gemmavaneck.eu

 

Fred Butler - Cast Vergeet mij niet Theater
Fred Butter

“Iedereen verdient af en toe een avondje uit. Even los van de dagelijkse zorgen en je onderdompelen in een wereld vol schoonheid en magie. Theater brengt verbondenheid. Voor mensen die sociaal zogenaamd niet meer meetellen kan één zo’n theateravond helend werken voor een enorm lange periode.”

Zanger en musicalacteur Fred Butter werd op 13 juni 1957 geboren in Purmerend.

Fred werd in 1992 door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond onderscheiden met DE GOUDEN NOTENKRAKER. Een kroon op zijn succesvolle theatercarrière.

Fred was te zien in talloze succesvolle musicals. Zowel in Nederland als ook in Duitsland schitterde hij in Cats, een voorstelling die hij meer dan duizend keer zou spelen. Vele producties volgden, waaronder La Cage Aux Folles, Singing in the Rain, Mamma Mia en Tarzan.

Daarnaast trad hij als zanger op in verschillende televisieprogramma’s als Love Letters, The Honeymoon Quiz en Het Gevoel Van. Fred was op televisie tevens te zien als Sinterklaas bij Kindernet in “Het Grote Sinterklaas Verhaal” en later als bij Jetix in “De Club van Sinterklaas”. Begin 2000 speelde hij de eigenaar van de Rozenboom in “Goede Tijden, Slechte tijden”.

Fred leent zijn stem al jarenlang aan diverse tekenfilmfiguren, zoals Brilsmurf in de Smurfen en  Melman in Madagascar.

Meer informatie over Fred Butter vindt u op www.fredbutter.nl